Monumente funerare / Portrete funerare (alternativă la fotoceramica funerară)

Realizez la comandă monumente funerare unicat, placate și pictate în tehnica mozaicului și a micromozaicului.

Portretele pictate în tehnica mozaicului sau în cea a micromozaicului pot fi o alternativă la fotoceramica funerară, o alternativă deosebit de elegantă, specială.

Monumentul poate fi realizat deja de alte firme producătoare sau dintre cele vechi de mai mulți ani.

Vă putem placa în mozaic din piatră de Murano, sticlă aur 24k, decora și picta – monumentele deja existente.

Vă putem realiza adaosuri unice:

- picturi în tehnica mozaicului reprezentând: îngeri, flori, buchete florale, coronițe, blazoane, simboluri, obiecte dragi sau care au marcat viața celor dragi și dispăruți dintre noi
- vă putem realiza crucea pictată în tehnica mozaicului; vă putem realiza o cruce din beton armat (fier beton) cu grosime de până la 3-4-5 cm, care se poate fixa peste curcea sau monumentul deja existent
- vă putem personaliza monumentul cu picturi în tehnica mozaicului: portretul după fotografie, icoane cu sfântul de nume, icoane cu Sfinții Arhangheli; cu Maica Domnului, Mântuitorul, Mântuitorul răstignit pe Cruce, ș.a.

Pictura în mozaic, această artă ce nu socotește timpul, a fost numită de pictorul florentin Ghirlandaio “pictura pentru eternitate”.

Operele realizate în tehnica mozaicului au dăinuit peste veacuri, fiind astfel prețuită încă din vechime de clasele de aristocrate, de marii boieri și nobilime, de domnitorii cu dare de mână, care doreau astfel să se diferențieze de clasele inferioare lor.

Pictura în tehnica mozaicului se păstrează neatinsă de vreme, de secole fiind deosebit de rezistentă la intemperii: îngheț – dezgheț, soare, agenții chimici de spălare (detergenți).

Dacă este conștiincios lucrată și se folosesc materialele de calitate, piatra de Murano, sticla Orsoni, aurul 24k copt la temperaturi înailte (~800 °C) în sandviș de cristal, pictura în tehnica mozaicului devine nemuritoare, păstrându-și perfect prospețimea culorilor, luciul, sclipirea, aspectul de nou, nefiind alterabilă, devine o mărturie vie a amintirii, dragostei și prețuirii familiei defunctului.